Familie Jagerszky

Mijn tuin is niet zo groot. Aan de voorkant ligt zo’n 100m2 en aan de achterkant ongeveer175 m2. Onze bungalow staat een grotere tuin in de weg. Maar ook in een wat kleinere tuin kun je erg veel.

Mijn tuin is gebaseerd op een aantal principes: geen gras en zoveel mogelijk planten zodat je ook zo weinig mogelijk zand ziet. Behalve planten moet je ook in je tuin kunnen leven, dus zitplaatsen zonder of met bescherming tegen het weer. 

In het centrum van de voortuin staat een grote pot met daarin een aantal winterharde cactussen. Die staan daar het hele jaar, ’s winters onder een doorzichtig regenscherm maar verder gewoon zonder enige verwarming.

Voor de serre ligt een kleine vijver. De tuin is verder opgebouwd uit een aantal hogere, kernplanten als sering, cornus en acer en daaromheen allerlei, lagere planten. De opbouw is in cirkels.

Als succulentenliefhebber heb ik ook een kleine kas waarin het vooral ’s winters veel te druk is. Ook sla ik dan planten op in de serre die een geheel vormt met de woonkamer. In de zomer gaan veel succulenten naar buiten. 

De tuin is beperkt rolstoeltoegankelijk.